Tämän viikon pitäisi olla melko helppo. Ainoastaan 4 päivää palvelusta tiedossa.

Tiistai 24.07: RK 7-ammunnat

Tänään olisi siis tiedossa toiset ammunnat eli RK 7-ammunta eli ammunta kääntyviin tauluihin lippaanvaihdolla. Ammunnassa ammutaan kääntyviin tauluihin ensin 3 lipasta, joissa jokaisessa 2 panosta. Jokaisella taulun kääntymisellä ammutaan yksi laukaus ja 2 laukauksen jälkeen lipas vaihdetaan sekä ase ladataan. Taulut ovat esillä 5 sekuntia, jonka jälkeen 15 sekuntia aikaa lippaanvaihtoon. Tämän jälkeen ammutaan samalla tavalla 3 lipasta ja 2 panosta, mutta nyt taulut ovat esillä vain 3 sekuntia. Viimeisessä osassa taulut ovat esillä 5 sekuntia, mutta lippaan molemmat ammukset pitää ampua samalla taulun kääntymisellä. Itse pääsimme paikalle järjestelyryhmänä eli lastaamme tavarat kuorma-autoon, jolla meidät kuljetetaan paikalle ja laitoimme paikat valmiiksi muulle ryhmälle, joka hoitaa matkan marssilla. Aamutoimia meille ei ollut eli emme ehtineet ollenkaan pesemään hampaita, käymään vessassa jne. Ammunnat menivät ihan hyvin ja ohessa olleet rastitkin olivat ihan mukavia. Samoja tosin kuin viime kerrallakin, mutta mukana oli nyt myös sellaiset rastit kuin polttopuiden tekeminen ja kranaatin heittokuntoonlaitto sekä sen heittäminen. Motivaatio oli koko päivän vähän alhaalla, mutta päivä meni silti ihan mukavasti. Lounas syötiin paikan päällä ja kunnon pesuvälineitä ei taaskaan ollut Pelkkää kuumaa vettä. Vemppojen eli vapautuksia saaneiden takia kaikki järjestelyryhmäläiset eivät mahtuneet paluukuljetukselle, koska vempat eivät marsseihin saa osallistua. Itse kuitenkin vielä kyytiin pääsin ja palasimme kasarmille, jossa purimme tavarat. Sen verran pitkäksi päivä venyi etten tänäänkään päässyt Varusmiesten Jalkapallokerhoon. Illalla ehdittiin vielä Sotkuun.

Keskiviikko 25.07: P1-koe, jaosjohtajan haastattelu ja esterata

Päivän aluksi vuorossa P1-koe eli eräänlainen älykkyystesti. 3 x 40 kysymystä, joissa 7-15 minuuttia aikaa tehdä niin paljon kuin ehtii. Itse ehdin vastata kaikkiin kysymyksiin, vaikkakin tosin arvasin kaikki, joita en pystynyt ratkaisemaan. Ihan hyvin varmasti tuo testi meni. Tämän jälkeen harjoiteltiin alikersanttien johdolla toimistokäyttäytymistä, jossa erään alikersantin mukaan vedin päivän parhaan suorituksen. Samalla otettiin osa sakista jaosjohtajamme vänrikin haastatteluun. Kyseinen vänrikki on ihan mukava tyyppi ja haastattelussa hän kyselikin ihan yleisesti, että miten palvelus on mennyt. Lopuksi vielä kysyi halukkuutta AUK:iin, johon vastasin varovaisen myöntävästi. Loppupäivän palvelus oli esteradalla. Niinisalon esterata on parin kilometrin päässä varuskunnasta ja se koostuu noin viidestätoista erilaisesta esteestä. Löytyy nousemista tikkaita pitkin 3 ja 5 metrin esteiden yli, ryömimistä narujen ali, tasapainottelua, juoksua jyrkkää seinää pitkin narun avulla ja useita erilaisia kiipeämisesteitä. Mitään ei ollut pakko yrittää, mutta itse koitin kaikkia. 1 este, ns. "irlantilainen pöytä", oli minulle liian vaikea. Se koostuu hieman alle 2 metrin korkeudessa sijaitsevasta lankusta, josta olisi tarkoitus ilman tukea päästä yli. Muista pääsin läpi ja olin ihan tyytyväinen saavutukseeni.

Torstai 26.07: Teoriapäivä

Päivä koostui käytännössä pelkästään teoriatunneista. Aamulla vuorossa liikuntakoulutuksen teoria, sitten hammaslääkärin oppitunti sekä ensiapuoppitunti. Iltäpäivällä P-kokeissa vuorossa P2B eli "hulluustesti", jossa lähes 500 hyvin vaihtelevaa väittämää terveyteen- ja mielenterveyteen sekä johtajakykyihin liittyen. Vapaa-ajalla menimme vielä kokeilemaan millainen sali Niinisalon Urheilutalolla on. Itse sali on erittäin hyvä ja varustettu monilla laitteilla, mutta sakkia sen verran että ei oikein kunnolla päässyt mitään tekemään. Illalla oli vielä iltahartaus lippukentällä.

Perjantai 27.07: Rykmentin komentajan vaihtotilaisuus

Mahdottoman helppo päivä kaikenkaikkiaan. Aamulla perinneoppitunti, jossa käytiin läpi Tykistöprikaatin ja sen edeltäjien historiaa. Tämän jälkeen vuorossa rykmentin komentajan vaihtoon liittyvä juhlatilaisuus, jossa kaikki kolme patteria vedettiin avoimen laatikon muotoon lippukentälle, jossa tämä tilaisuus tapahtui. Sotilassoittokunta oli paikalla ja rykmentin lippu luovutettiin uudelle päällikölle. Tämän jälkeen pari puhetta ja paluu yksikköön, jonka jälkeen tarkistukset ja päästiin lähtemään. Kello tässä vaiheessa 12:15. Tykkimiestoimikunnan kyyti olisi lähtenyt vasta 17:00, joten otimme parin muun Turkuun menijän kanssa taksin Kankaanpäähän, josta kyyti lähti 15:15.