Tämä viikko tulisi olemaan myöskin melko rankka. Tiedossa olisi tetsaamista eli taisteluharjoittelua kolmena päivänä ja joka kerta nämä kestäisivät lähes koko päivän. Olo kuitenkin ihan positiivinen, kun mielessä on että näiden seuraavien kahden viikon jälkeen alkaa P-kausi olla lopuillaan ja palvelus noina loppuviikkoina melko kevyttä. Lisäksi tälle viikolle merkitty myös suojeluradalla käynti, jossa pitäisi päästä leikkimään napalmilla ja kyynelkaasulla.

Maanantai 06.08: Tetsaamista

Päivä alkoi sulkeisilla, jossa harjoiteltiin käskyt taakse/vasemmalle/oikealle poistu sekä uudelleenjärjestäytyminen muotoon. Nyt sitten meitäkin voidaan taaksepoistuttaa, jos hommat eivät mene niinkuin pitäisi. Tämän jälkeen vuorossa varustarkastus, jossa otettiin kaikki tavarat pois kaapista ja ne sitten levitettiin sängyn päälle. Tämän jälkeen tarkistettiin muutama tavara kerrallaan, ettei mitään ollut kadonnut. Itse löysin yhden ylimääräisen t-paidan sekä kummallisen villasukkaparin, jossa toinen sukka olikin tavallinen sukka. Aivan kaikkia asioita ei ehditty tarkistamaan vaan siirryttiin päällikön oppitunnille, jossa aiheena johtajakoulutus. Pääasiassa siis painotettiin kuinka hieno paikka AUK on ja kuinka jokaisen pitäisi sinne pyrkiä. Iltapäivällä ohjelmassa tetsaamista Hämeenkankaalla. Harjoiteltiin taistelijaparin toimintaa puolustustaistelussa eli pääasiassa asemaan etenemistä ja poistumista sekä taistelijaparin suojaamista lippaanvaihdon aikana. Loppuun vielä päästiin harjoittelemaan etenemistä hyökkäyksen aikana ja varsinkin sitä miten taistelijapari etenee toisiaan tukien. Osa porukasta siirrettiin noin kilometrin päähän poteroihin ja hyökkäysryhmä, johon itsekkin kuuluin lähti etenemään tiedustelijoiden johdolla kohti näitä asemia. Tiedustelijat tosin kävelivät aivan suoraan vihollisen eteen ja hyökkäys epäonnistui tämän takia pahasti. Lopussa vielä kuva suurinpiirtein kaikista tavaroista, joita meille on jaettu. Kyseessä siis tuo aamupäivän varustarkastus:

06082007176.jpg

Tiistai 07.08: Ampumataitotestit

Tänään vietettäisiin koko päivä ampumaradalla. Tiedossa olisi ampumataitotesti eli ATT, jossa ammutaan ensin 6 laukausta makuuasennosta 150 metrin päähän kääntyviin tauluihin (Taulut esillä 2 kertaa 5 sekuntia, 2 kertaa kolme sekuntia sekä lopuksi kerran 5 sekuntia, jolloin ammutaan 2 laukausta), tämän jälkeen omaan tahtiin 3 laukausta polviasennosta 150 metriin ja lopuksi 3 laukausta pystyasennosta yksi laukaus kerrallaan 5 sekuntia esillä oleviin tauluihin, joihin matkaa 50 metriä. 12 laukausta siis yhteensä ja jos vähintään 11 osumaa sai tauluun, niin tiedossa oli kiitettävä tulos, kultainen ampumamerkki sekä yhden päivän kuntoisuusloma. Itse vedin tauluun 10 osumaa, joka siis jäi yhden osuman päähän tuosta kultaisesta merkistä. Tulos ei oikeastaan harmita, koska tiesin että tämä oli varmasti jopa yli sen tason mihin olen aiemmin pystynyt. Testin saa vielä tällä viikolla uusia, mutta en usko pystyväni tulosta parantamaan. Hopeisen ampumamerkin kuitenkin sain.

Keskiviikko 08.08: Suunnistusta ja ABC-teoria

Aamupäivä oli varattu kokonaan suunnistukselle. Yksin kiersimme 3 erilaista rataa, jotka kaikki sisälsivät erityyppisiä rasteja. Kun nämä oli suoritettu, sai palata omaa tahtia yksikköön. Lounaan jälkeen oli auditoriossa ABC-aseiden teoriaopetusta. ABC tarkoittaa siis atomi-, biologisia- ja kemiallisia aseita. Tunti jäi kuitenkin kovin lyhyeksi, koska videoprojektoria ei saatu toimimaan. Tämän sijasta tunnin pitäjä puhui pari tuntia ja kysyi kysymyksiä aiheesta, jonka jälkeen palasimme yksikköön. Ennen päivällistä patterin päällikkö vielä ilmoitti johtajaradalle lähtijät ja itse olin myös joukossa mukana. Huomenna olisi siis tarkoitus mennä arvioitavaksi johtajatehtäväradalle, jossa on ilmeisesti erilaisia tilanteita, joihin varusmiesjohtaja voi joutua.

Torstai 09.08: Johtajatehtävärata, napalmia ja kyynelkaasua

Aamulla siis kaikki muut lähtivät moottorimarssilla kohti suojelurataa. Johtajatehtäväradalle valitut ja sinne vapaaehtoisena ilmoittautuneet jäivät kasarmille odottelemaan aliupseerikoulun tiloihin siirtymistä, jossa testit olisivat. Lyhyen ohjeistuksen jälkeen pääsimmekin suorittamaan neljää rastia, jotka koostuivat ampumaradalla valvojana toimimisesta, sairaan taistelijan siirtämisestä pois asemasta, RK62:n esittelysta koululaisille ja vartiossa poterosta poistuneiden taistelijoiden ojentamisesta. Vähän vaihtelevasti nuo menivät, mutta kai ihan hyviin suorituksiin pystyin. Oli kuulemma mukana ollut aivan jäätäviä suorituksiakin. Tämän jälkeen siirryimme kuorma-autoilla suojaradalle, jossa oli yhteensä kuusi rastia. Kaikkia emme ehtineet suorittaa, joten vaahtosammuttimen käyttö ja yksi napalmiradoista jäivät käymättä. Pääsimme kyllä kuitenkin kokeilemaan napalmilla valetun nuken sammuttamista peitolla, napalmikaivantoa (Juostiin läpi juoksuhaudan tyyppistä käytävää, jonka reunoilla paloi napalmi) ja "palavaa metsää" (Juostiin telineen alta, jonka päälle oli asetettu napalmilla valettuja puunoksia). Tämän lisäksi oli suojanaamarin tiiveyskoe, jossa menimme kyynelkaasukonttiin suojavarustus päällä. Oma suojavarustus piti melko hyvin. Huomasin kyynelkaasun kirvelevän vaikutuksen vasta kontista poistuttaessa, kun rannetta ja kaulaa kirveli. Tämän jälkeen oli mahdollisuus käydä kokeilemassa kyynelkaasu myös ilman varustusta kävelemällä kontin läpi. Olihan sitä pakko tietysti kokeilla. Kävelimme kontin läpi ja kyynelkaasun vaikutus iski melkein heti. Silmät, suu ja nenä vuotavat sekä ihoa kirvelee. Koko sakki tämän jälkeen vesitynnyrien viereen huuhtelemaan ainetta pois. Aivan hirveää tavaraa kaikenkaikkiaan, vaikka kyseessä olikin vain 10 prosenttinen aine. Tämän jälkeen Niinisalon sotilaspalokunta esitteli vielä mitä tapahtuu, kun rasvapaloa koitetaan sammuttaa vedellä tai mitä tapahtuu kun pieni kaasupullo syttyy palamaan. Tuloksena molemmissa erittäin korkeat ja hienot liekit. Tämän jälkeen paluumarssi varuskuntaan, jossa ei ollut mitään vapaa-aikaa kuudesta kahdeksaan olleen järjestäytymisharjoituksen takia. Kyseessä ei kuulemma ole rangaistus, vaan ylimääräinen harjoitus, koska järjestäytymiset eivät ole viime aikoina menneet hyvin. Kyseinen harjoitus siis oli se hauska juttu, jossa vaihdetaan varustusta kovaa tahtia ja aina välissä järjestäydytään jonnekkin. Tämän jälkeen taas uusi varustus, järjestäytyminen ja niin edelleen. Koomista tässä on se, että aina joku epäonnistuu täydellisesti siinä pukeutumisessa ja tuloksena on joku tyylikäs yhdistelmä, jossa esimerkiksi jalassa on urheilupuvun housut, päässä baretti ja paitaa ei ole ollenkaan.

Perjantai 10.08: ATT uusinta

Aamulla lähdettiin marssimaan kohti ampumarataa. Menemme taas ampumaan ATT:n, joka siis suoritettiin aikaisemmin. Lisäksi sivussa suoritettiin myös rasteja, joista tänään vuorossa pari uuttakin: Ensiapurastit ja sotilas- sekä upseeripaini. ATT:stä ammuin tällä kertaa 8 osumaa eli tulos heikkeni jonkin verran. Hyvän arvosanan tosin saa tuollakin. Muuten ei tänään mitään erikoista ollut. Lomatarkastukset, jonka jälkeen saatiin siirtyä lomille. Itsellä hopeinen ampumamerkki rinnassa. Tiedä sitten kauanko tuollaista "kakkospalkintoa" kehtaa päällä pitää, mutta kyllä se ainakin ensimmäisillä lomilla pitää takissa olla.

Viikko 33 lyhyesti sekä jotain tulevasta:

Viikko koostui siis pääasiassa taisteluharjoitteluista ja ammunnoista. Melko ikävä viikko minusta, mutta mitään hajoamista ei kuitenkaan tainnut päästä tapahtumaan.

Ensi viikolla olisi tiedossa Satakunnan tykistörykmentin P-kauden taisteluammunnat, joka siis tarkoittaa että olemme 3 vuorokautta metsässä noin 20 kilometrin päässä varuskunnasta. Paikalle sentään päästään moottorimarssilla.