Vihdoin! Viikko sitten se saapui. 24.02 oli postilaatikkoon ilmestynyt kirje, jonka kannessa komeili Turun ja Porin Sotilasläänin logo. Ensimmäinen askel kohti SeeDubin varusmiespalvelusta. Kirjeen sisällä erinäistä infoa varusmiespalvelukseen ja kutsuntoihin liittyen, yksi täytettävä lomake ja uusin Varusmies 2006-kirjanen, joka oli hienoinen pettymys varsinkin kun uudistuksia viime vuoden versioon ei ollut.  Kutsunnat ovat tiedossa siis 17.10 klo 9:00

Mahdollisesta palveluspaikka on vielä lähes täysin auki. Omassa läänissä perusvaihtoehdot olivat Porin Prikaati (Säkylä), Tykistöprikaati (Niinisalo), Uudenmaan Prikaati (Dragsvik) ja Merivoimien Koulutuskeskus (Upinniemi). Maavoimista olen suhteellisen varma, joten Upinniemeen en aio hakea. Lisäksi Dragsvik on Suomen ainoa ruotsinkielinen varuskunta ja omalla ruotsinkielen taidoillani sinne ei kyllä mennä. Säkylä olisi lähin vaihtoehto, josta löytyy ihan kiinnostavia vaihtoehtoja mm. jääkäri-, panssarintorjunta-, kranaatinheitin-, tiedustelu- ja pioneerikoulutus. Yksi suosikeista oli myös Valmiusjoukkoihin hakeminen, mutta se on jo jäämässä hiukan taka-alalle. Viime aikoina olen myös pohtinut Niinisalon Tykistöprikaatin valitsemista. Matka pitenisi reilulla 150 kilometrillä, mutta kyseisestä varuskunnasta löytyy tulenjohto ja tiedustelupatteri, jotka itseäni kyllä kiinnostavat. Etuna myös se että noista Aliupseerikouluun ja Reserviupseerikouluun päässeiden määrä on suhteellisen suuri. 362 päiväähän aion palvella.  Palveluserä II/07, jonka palvelus alkaa tietääkseni 09.07.2007, olisi tavoitteena sikäli, että sinne pääsisi suoraan koulun loppumisen jälkeen. Ikävä kyllä, myös muut ajattelevat samalla tavalla ja kesän erä onkin aina ollut se suosituin. Yleisesti mitä aikaisemmin kutsunnat, sitä paremmat mahdollisuudet tuonne pääsyyn ovat. Ainakin jos huhuihin on uskominen. Hyvät perusteethan mahdollisuuksia tietenkin parantavat ja itsellä taitaakin olla sopiva ässä hihassa, jolla tuohon saapumiserään itseni saan. Siitä kuitenkin myöhemmin.

Kutsuntoja ennen on kuitenkin tiedossa vielä mm. kutsuntoja edeltävä lääkärintarkastus, ajokortin hankkiminen ja toisen vuoden lukio-opiskeluista läpi pääseminen.

Palaillaan asiaan maaliskuun aikana heti kun olen sen A-luokan tarkastuksessa hankkinut.

Kutsuntoihin aikaa 227 aamua.