Tällä viikolla ei mitään sen erikoisempaa ole tiedossa. Tiistaina toimitaan kerääjinä veteraanikeräyksessä ja torstaina on tiedossa ensimmäiset asekäsittelyharjoitukset kevyen konekiväärin (KvKK) ja ilmatorjuntakonekiväärin (ITKK) kanssa. Keskiviikkona olisi lisäksi ensimmäinen asemaanajoharjoitus.

Maanantai 24.09: Kertausta

Sunnuntai-iltana lomilta palatessa ukkosti hieman. Hieman epäilyttää huominen sää, mutta aamulla ei pahemmin sadetta tai ukkosta näy. Vuorossa taas sulkeisharjoittelua, joka kyllä alkaa sekin pitemmän päälle kyllästyttämään. Tämän jälkeen sisälle kertaamaan lentoradan korjauslaskelmia. Iltapäivällä käydään nopeasti läpi veteraanikeräyksen ohjelma. Vapaa-aikahan siinä menee, mutta ei oikeastaan haittaa. Tämän jälkeen olisi tarkoitus olla liikuntakoulutusta, mutta ilmeisesti kenelläkään ei ole tietoa kenen pitäisi toimia tasoryhmien vanhimpina, joten jonkinasteinen sählääminenhän siitä muodostuu. Pääsemme kuitenkin lopulta aloittamaan pyörämatkan Kankaanpäähän, jossa pesäpalloa. Ihan mukavaa oli.

Tiistai 25.09: Veteraanikeräys

Päivän ohjelma koostuu pääasiassa mittaamisesta ja tykkien suuntaamisesta. Kerrataan taas suuntauskehän käyttöä ja alkaa tuokin pikkuhiljaa onnistua ihan rutiinilla. Iltapäivällä taas mennään tykkihalleille ja opetellaan kollimaattorin käyttö, joka on siis suuntaamisessa käytettävä laite. Veteraanikeräykseen siirrytään kuorma-autoilla päivällisen jälkeen. Oma keräysalueemme ei taitanut mikään paras olla. Suurin osa ihmisistä ei ollut kotona, joten keräyssumma jäi melko vähäiseksi. Palatessamme Kankaanpäähän saamme uimahallilla vielä munkkikahvit ja illalla on tiedossa yksikössä iltapala, joten ihan mukava oli. Saamme myös kuulla, että huominen asemaanajo peruttaisiin, koska suurin osa kuljettajista on Satakunnan Tykistörykmentin "numeropattereiden" (1, 2 ja 3. patteri) mukana leirillä.

Keskiviikko 26.09: Tykkiharjoittelua

Asemaanajo siis todellakin oli peruttu, joten aamulla ohjelmassa tykin suuntaamista, tykin kaluston läpikäyntiä ja viestiyhteyden rakentamista. Pääasiassa ihan kiinnostavaa hommaa, vaikka hieman satoikin. Iltapäivällä siirrytään kuorma-autoilla metsään harjoittelemaan tiedustelupartion sekä valmistelevan osaston hommia. Jonkin verran käydään myös läpi tykkien suuntaamista. Illalla joudutaan vielä menemään tykkihalleille huoltamaan tykkejä, mutta muuten päivä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä.

Torstai 27.09: Asekäsittelyä ja maastojuoksukilpailut

Aamulla aloitetaan asekäsittely tulevia AUK:n taisteluammuntoja varten. Aloitamme KvKK:lla eli , kevyellä konekiväärillä. Harjoiteltiin aseen purkamista, vyön täyttöä ja asettamista, lataamista sekä ampumista. Ihan hieno vehje. Painaa tosin aika huomattavasti enemmän kuin RK62 ja on myös melko paljon epäergonomisempi. Asetta käsitellessä paljain käsin kannattaa olla varovainen. Itsekkin onnistuin tekemään itselleni haavan peukaloon kiinnittäessäni lukkoa ja eräs toinenkin samasta ryhmästä näytti päivystäjältä laastaria hakevan. Toinen uusista aseista oli ItKK eli ilmatorjuntakonekivääri NSV-12.7. Melko järeä konekivääri siis, jota käytetään pääasiassa iltatorjuntaan, mutta myös maavoimia vastaan. Varmasti kiinnostavaa päästä tätä ensi viikolla kokeilemaan. Tämän lisäksi harjoiteltiin myös kranaatin kokoamista ja heittoa sekä kevyen kertasingon käsittelyä. Tämän jälkeen taas normaalit sulkeisten komentoharjoittelut oppilaiden johdolla. Iltapäivällä olikin sitten tiedossa maastojuoksukilpailut varuskunnan ulkopuolella menevällä juoksuradalla, jonka reitti oli sama kuin P-kaudella olleessa pikamarssissa. Lähtöpaikalla Tykkimiestoimikunta oli järjestänyt äänentoistolaitteet, joista sitten soitettiin urheiluklassikkoja, kuten Eye of the Tiger ja Final Countdown. Samalla myös haastateltiin joitakin osallistujia. Omassa lähdössäni lähdin heti vetämään kärjen mukana. Hyvin pysyinkin tässä tahdissa, mutta puolessa välissä alkoi ero kasvamaan sekä eteen, että taakse. Yksin sain juosta loppumatkan ja lopulta maalissa ryhmän kuudentena. Ihan tyytyväinen olen tulokseen, vaikka ehkä hiukan olisi voinut kovempaakin päästä.

Perjantai 28.09: Tavallinen perjantai

Perjantaina taas sitä normaalia ohjelmaa. Aamulla oli tykki- ja patterikoulutuksen koe, joka meni ihan hyvin. Tämän jälkeen rynnäkkökiväärin huolto ja lounaan jälkeen pyykinvaihto. Lopuksi vielä tupa-, kaappi- ja siisteystarkastus sekä lomatarkastus. Tämän jälkeen ei muuta kuin kaverin autoon ja nokka kohti etelää.