Viime viikolla satoivat jo ensimmäiset lumet ja vaikka ne ovatkin jo sulaneet, niin alkaa selvästi huomaamaan että kylmempää alkaa olemaan. Tällä viikolla otin myös kannettavan mukaan. Se oli mukana itsellä pariin otteeseen myös P-kaudella, mutta siellä en sitä muistaakseni kertaakaan käyttänyt. Nyt ei enää AUK:issa ole kokeita jäljellä, joten varmaan vapaa-aikaakin enemmän on. Kaikista kokeista, kilpailuista ja arvosteluista ollaan nyt saatu tulokset. Arvosteluasteikkona 0-3.

Kokeet:
-Yleisten palvelusasioiden koe: 3
-Kenttätykistön perusteiden koe: 3
-Taistelu- ja marssikoulutuksen koe: 3
-Tykki- ja patterikoulutuksen koe: 3
-Laskijakoulutuksen koe: 2.75
-Mittauskoulutuksen koe: 2.50
-Sulkeisten komentoharjoittelun koe: 3
-Johtajarata: 1.75

Kilpailut:
-Maastojuoksukilpailu: 2.25
-Esteratakilpailu: 1.75

Arvostelut:
-AUK 1: 66.18 (Kiitettävä)
  -Erilliskoulutus 2.69 (Kiitettävä)
  -Johtamistaito: 2.33 (Hyvä)
  -Yhtenäinen koulutus: 3.00 (Kiitettävä)
  -Liikuntakoulutus: 1.88 (Hyvä)


Maanantai 22.10:  Kylmä päivä tykkihalleilla

Tänään vietämme koko päivän tykkihalleilla. Tiedossa on viestikoulutusta ja tykkien suuntaamista. Lämpötila ulkona alkaa jo lähennellä nollaa, joten kylmä tulee kun joutuu siellä useita tunteja oleskelemaan. Yleensä myös melko paikallaan. Muuten varusteet toimivat ihan hyvin, mutta hanskat eivät kyllä pidä lämpöä sisällään kovinkaan kauaa. Iltapäivällä laskijakoulutusta, joka melko tylsää mutta meni aika nopeasti. Illalla tuli sitten vähän pelattuakin Jagged Alliance 2:sta kannettavalla ennen iltapalaa. Ihan mukavaahan tuo on, että saa vähän viihteellä nollattua aivoja.

Tiistai 23.10: Tykkikoulutusta ja pizzailta

Aamulla pääsemme kokeilemaan tasomittausta ihan käytännössä. Etenemme siis tiettyyn pisteeseen neljän henkilön ryhmissä mittaamalla matkan vaijerilla ja suunnan käsisuuntauskehällä. Tämän jälkeen suoritimme tarvittavat tasotyöt luokassa ja saimme hyvinkin tarkasti määritettyä paikan, jossa olimme. Iltapäivällä taas suora-ammuntaa tähtäyskaukoputken avulla ja viuhkan vastaaottoa. Kuulostavat hieman oudoilta, mutta tuttua hommaa tykistössä palveleville. En kuitenkaan usko, että niistä tarvitsee sen enempää kertoa. Illalla taas oli vähän erikoinen iltapala, kun tupakaveri haki minulle pizzaillasta pizzaa. Pizzailta on lähes joka tiistai Sotilaskodin järjestämä ilta, jolloin on mahdollista tilata pizzaa sotilaskodista, joko siellä syötäväksi tai mukaan otettavaksi. Hintaa pizzalle ja 0,5 litran juomalle tulee vain 4,50 euroa tai 5,00 euroa, jos pizzan haluaa mukaan. Erittäin edullista siis ja myös ihan hyvää.

23102007328-1.jpg

Todellista inttimeininkiä: Pizzaa, Coca-Colaa ja tietokonepelejä.

Keskiviikko 24.10: Harjoittelua koulutushaarakokeeseen ja laskijakoulutusta


Tänään aloitettaisiin harjoittelu tulevaan koulutushaarakokeeseen. Koulutushaarakokeessa tullaan testaamaan 10:llä rastilla erillaisia tykistön taitoja: Laskijakoulutusta, tasomittauksen tasotyötä, lukon purkamista ja kokoamista, viuhkan vastaanottoa, tykin suuntaamista, tykin rajoittimien asettamista, panoksen muodostamista, tykin viestivälineiden kytkemistä, komentopaikan viestiyhteyksien rakentamista ja tykin suuntaimen tarkistuksen valmistamista. Koulutushaarakoe pitää siis läpäistä hyväksytysti aliupseerikoulun läpäistäkseen ja tiedossa on myös KL muutamalle parhaalle henkilölle. Iltapäivällä taas laajennetaan hieman laskijakoulutuksen taitoja käymällä läpi hieman uusia asioita.

Torstai 25.10: Kouluttamisen teoriaa ja suojalkapalloa

Aamulla harjoitellaan koulutuskortin laatimista sekä yleistä teoriaa kouluttamisesta. Tämän jälkeen varustarkistus, jossa tarkistetaan taisteluväline- ja suojelumateriaali. Iltapäivällä siirrytään pelaamaan suojalkapalloa hieman varuskunnan ulkopuolella sijaitsevalle suolle. Varustuksena urheilupuku, saappaat sekä sadehousut, jotka oli teipattu saappaiden päälle kastumisen estämiseksi. Aika raskasta puuhaa oli, mutta myös ihan hauskaa. Vähän väliä oli joku naamallaan turpeessa tai jumissa keskellä suota. Lopuksi oli vielä mahdollisuus päästä kokeilemaan "tosimiesten kenttää" eli vielä aikaisempaa upottavampaa suota. Kyseinen kenttä siis oli aivan täyttä puuroa ja tuli itsekkin oltua pari kertaa siellä reisiä myöten jumissa. Palatessamme varuskuntaan oli sitten kaikki vaatteet märkinä ja turpeessa, joten ratkaisin asian menemällä suoraan vaatteet päällä suihkuun. Kuivauskaapit olivatkin tämän jälkeen aika täynnä ja haju kuivaushuoneessa varsin erikoinen.

Perjantai 26.10: Ei vielä lomille

Aamulla kalustohuoltoa tykkihalleilla ja asevarastoilla. Tykit puhdistettiin ja öljyttiin. Kun tämä oli saatu tehtyä, yksikköupseerin tunnille ja iltapäivällä teoriaa oman koulutushaaran johtamisesta taistelussa. Tämän jälkeen normaali pyykinvaihto, mutta lomille emme vielä pääse Sotilaskodin vuosipäivän johdosta, jossa esiintyy aliupseerikoulun kuoro. Kuoroon kuulumattomille tiedossa jotain täyteohjelmaa lauantaina.

Lauantai 27.10: Suunnistusta ja rentoutumisharjoitus

Aamulla ohjelmassa suunnistusharjoitus tulevia suunnistuskilpailuja varten. Menee melko hyvin, mutta lievä suunnistusvirhe viimeisellä rastilla lisää aikaa reilusti. Tämän jälkeen melko erikoinen rentoutumisharjoitus, jossa menimme telttapatjojen ja tyynyjen kanssa käytävään. Nukkuminen oli sallittua ja itsekkin tuli jossakin vaiheessa tätä CD-soittimesta tullutta harjoitusta nukahdettua. Vielä ennen lomille lähtöä käymme hieman haravoimassa aliupseerikoulun piha-alueita, jonka jälkeen lähtö lomille. Maanantaille on merkitty HL, joten vasta sinä iltana takaisin.