Viikolla on edessä yhden yön asemaanajoharjoitus, mutta muuten melko paljon teoriaa. Sunnuntaina lomille lähtiessä kuumetta 38.2 astetta, joten tiedossa oli Varuskuntasairaalaan meno maanantaina.

Maanantai 05.11: Varuskuntasairaalaan ja osastolle

Aamulla siis tosiaan ilmoittaudun veksiin. Käymme etuaamiaisella, jonka jälkeen hetkeksi odottelemaan yksikköön. Tällä välin teen oman ryhmämme koulutuskortin aiheesta muodonmuutokset, kun kerta emme olleet pahemmin alkuun päässet ja minulla nyt aikaa siihen oli. Jonkin ajan päästä päivystäjä ilmoittaa, että voimme siirtyä veksiin. Täällä mitataan kuume, joka on laskenut normaaleihin lukemiin, mutta päättävät kuitenkin pistää verikokeisiin ja osastolle. Hieman harmittaa, kun muistaa kuinka ahdistavaa ja tylsää oli viimeksi siellä olla. Tällä kertaa ei kuitenkaan niin kamalaa tuolla olo ollut. Sain huonekaverinkin, joka osaltaan hieman helpotti tuolla oloa. Mukana ollut kännykkän osoittautui myös käteväksi, kun pystyi pelaamaan ja soittelemaan. Kuume nousee päivällä vielä siihen 38 asteen tuntumaan, mutta muuten olo on ihan hyvä.

Tiistai 06.11: VUP

Aamulla lämpö on taas palautunut normaaliksi, mutta hoitaja sanoo että pitävät minut vielä osastolla ainakin lounaaseen asti, koska ruumiin lämpötila on muutenkin alhainen aamuisin. Lounaan jälkeen käyn vielä lääkärin luona, joka ilmoittaa että voin lähteä niin, että ehdin kello 13:00 alkavaan hammaslääkäriini. Laittoi vielä loppupäiväksi vapautuksen ulkopalveluksesta (VUP) sekä huomiseksi vapautuksen marssi-, taistelu- ja liikuntakoulutuksesta (VMTL). Hammaslääkärin jälkeen palaan yksikköön, jossa minusta tehdään toinen apupäivystäjä. Kaikki muut ovat nimittäin yhden päivän asemaanajossa, joten vapautustaistelijat hoitavat päivystämisen. Itselleni siis tulee yksi vajaan 3 tunnin yöpäivystys ja lisäksi päivystys aamulla, kun päivystäjä käy syömässä aamupalan. Päivä kuluu yksikössä melko rennoissa tunnelmissa. Paikalla vain vajaa 10 vapautustaistelijaa sekä yksi "kelvollinen palvelukseen"-statuksen saanut, jolle ei kuitenkaan oltu kerrottu mihin hänen täytyy mennä. Oli melko koomista katsoa, miten päivälliselle mentäessä tuliasemalinjan muodossa oli vain 1 taistelija. Hauskaa kyllä oli muutenkin.

Keskiviikko 07.11: VMTL:nä harjoituksessa

Melko rasittavan yön jälkeen siirrymme kahden muun kanssa leirille, joka sijaitsee varuskunnan porttien sisäpuolella noin kilometrin päässä yksiköstä. Ilmeisesti on ollut aika kylmää ja toimintaa ollaan jatkettu pitkälle yöhön, joten muiden fiilikset ovat aika huonot. Aamupäivällä kaikki linjat tutustuvat toistensa toimintaan ja kalustoon, jonka jälkeen lounas. Tämän jälkeen siirrymme hieman varuskunnan ulkopuolelle vielä harjoittelemaan toimintaa tuliylläkössä eli tilanteessa, jossa autosaattue joutuu tulituksen kohteeksi. Tämä oli melko lyhyt harjoitus, jonka jälkeen siirrymme takaisin varuskuntaan kalustohuoltoon.

Torstai 08.11:

Aamulla koulunjohtajan pitämä tunti syväjohtamisesta ja sen vertailua perinteiseen johtamiseen. Tämän jälkeen rynnäkkökiväärien sekä taistelvälinemateriaalin huolto ja tarkastus. Iltapäivästä taas yksi tunti sulkeisten kouluttajakoulutusta, jossa aiheena muodonmuutokset. Vuorossa siis aihe, josta oma ryhmämme koulutuskortin teki. En kuitenkaan itse joutunut mitään koulutusta vielä pitämään. Seuraavaksi vuorossa oli yksikköupseerin tunti ja viimeisenä 2 tuntia johtajakoulutusta aiheesta "Ihminen taistelussa". Koulunjohtaja puhui muunmuassa taistelustressistä, käyttäytymisestä taistelukentällä ja ryhmäkiinteydestä. Tuntiin kuului myös ilmeisesti jonkun kansainvälisen palkinnonkin voittanut Tulikaste-lyhytelokuva, joka keskittyi varsinkin taistelustressiin.

Perjantai 09.11: Lomille

Koko aamupäivän ajan on ohjelmassa kalustohuoltoa. Tarkastetaan ja puhdistetaan lähes kaikki aliupseerikoulun leireillä käytettävä kalusto sekä merkitään kaikki rikkinäiset. Samalla harjoitellaan jonkin verran tulevan koulutushaarakokeen rasteja. Alkaa tuokin jo ottaa päähän, kun siitä jatkuvasti toistetaan. Lounaan jälkeen yksi oppitunti esimiesrikoksista, jonka jälkeen pyykinvaihtoon sekä lomatarkastusten jälkeen lomille