Terveystarkastus oli siis tänään ja tunti siellä tuli oltua arvosteltavana. Paikkana oman kunnan terveyskeskus, kuten kaikilla muillakin jotka opiskelevat muussa kuin omassa kotikunnassa. Samassa kunnassa opiskelevat suorittavat tämän taas yleensä omalla koululla ja uskon, että tuolla saa hieman kokonaisvaltaisemman kuvan omasta terveydentilasta. Lisäksi saan jättää muutaman tunnin väliin koulusta ihan luvallisesti, jota en kyllä pistä pahakseni.

Itse tarkastuksessa testattiin pituutta, painoa, kuuloa, näköä ja kaikkea muuta mukavaa kolmen eri henkilön toimesta. Tuloksena he havaitsivat minut terveeksi ja laittoivat palvelusluokka A:han. Hienoa! Testeissä ilmeni myös, että vasen korvani on aika heikko kuulemaan hiljaisia ääniä, jos ne ovat hyvin korkeita tai matalia. Tässä testissä huijaaminen olisi ollut mahdollista, koska testin suorittanut henkilö teki hyvin selväksi milloin hän nappia painaa nostamalla katseensa minua kohti aina kun äänen oli tarkoitus tulla. Olen kuitenkin rehellinen ihminen, joten jätin mahdollisuuden käyttämättä. Tämän lisäksi lääkäri tutki vartin minua skolioosin takia, joka on tutkittu jo parikymmentä kertaa eri laitteilla ja tuli samaan lopputulokseen kuin kaikki muutkin. Olisi voinut kysyä.

Niinisalon lopulta siihen lappuun ensimmäiseksi vaihtoehdoksi laitoin, Porin Prikaati tuli kilpailussa toiseksi ja kolmannen kohdan jätin tyhjäksi, koska ei tästä sotilasläänistä oikeastaan muita kiinnostavia vaihtoehtoja löydy. Sotilasläänin ulkopuolella olevaan varuskuntaan hakemiseenhan vaaditaan perusteltu syy, ellei kyseessä ole jokin erikoiskoulutus, kuten laskuvarjojääkäri, sotilassoittaja, rajajääkäri, ohjelmoija jne.Lisäksi monissa läänissa on näitä kiintiöpaikkoja toisiin sotilaslääneihin, kuten esimerkiksi Helsingin sotilasläänissä. Omassa läänissä Uudenmaan Prikaati ja Merivoimein Koulutuskeskus tälläisiä ovat, mutta niihin en aio hakea.

Nyt kuitenkin lähden tästä pikimiten ajamaan kuorma-autolla Turun keskustaan. Tielläliikkujia varoitetaan.