Matka testeihin alkoi siis maanantaina jolloin ensin Turun linja-autoasemalle ja sieltä bussilla Huittisiin, jonne saavuttiin joskus hieman yli kymmenen illalla. Hetken siellä odoteltuani kaartoi pihaan Puolustusvoimien mattapintainen minibussi, jolla alkoi matka kohti varuskuntaa. Pimeää maantietä ajettiin joku puolisen tuntia, jonka jälkeen saavuttiin varuskunnan porteille. Kuski opasti, että mihin pitää tästä mennä ja sieltä taas pari varusmiestä ohjasi eteenpäin kun nimet oli otettu ylös. Petivaatteet siis mukaan ja pari kerrosta ylös, josta testiin tulevien tupa löytyi helposti. Suurin osa tässä vaiheessa enemmän tai vähemmän unessa. Tuvassa sen verran pimeä, etten ole varma oliko oikea tekstiili lakanana ja oikea peittona, mutta sen verran olin väsynyt ettei oikeastaan kiinnostanutkaan. Unta nyt jotenkuten sain, mutta se katkesi pariin kertaan kun vielä viimeiset paikalle saapuivat.

Aamu alkoi käytävästä kuuluneella "Komppaniassa herätys!"-huudolla, jonka jälkeen hetken päästä eräs varusmies tuli ilmoittamaan, että miten päivä alkaa. Ruhtinaalliset parikymmentä minuuttia aikaa ennen kuin porukat kerättiin pihalle nelijonoon ja tämän jälkeen syömään Säkylän muonituskeskukseen aamiaista, joka oli varsin loistava ja monipuolinen ainakin omasta mielestäni kouluruokiin kun on tottunut. Päivä jatkui tämän jälkeen tilaisuutta vetäneen kapteenin johtamaan esittelytilaisuuteen, jossa kerrottiin päivän ohjelmasta. Samalla kaettiin papereita matkakorvauksen hakemiseen ja kirjoitettiin suostumus huumetesteihin. Sitten siirryttiinkin lyhyen tauon jälkeen ensimäisiin testeihin, joita olivat P1- ja P2b-testit. P1 siis testaa loogista ajattelua, päättelykykä ja matemaattisia taitoja. Ensimmäisessä osassa oli tälläisiä tyypillisiä älykkyystestejä, joissa piti päätellä mikä kuvio sopii tyhjään kohtaan. Toisessa osassa taas oli yksi sana, joka piti yhdistää jotenkin muistaakseni neljään vaihtoehtoon esimerkiksi "Pihi on vastakohta tai synonyymi yhdelle seuraavista sanoista" ja vaihtoehtoina vaikkapa "Köyhä, rikas, itara ja varakas". Kolmannessa osassa taas melko yksinkertaisia matemaattisia tehtäviä, jotka piti suorittaa päässä. Löytyi esimerkiksi prosenttilaskuja, mutta myös pohtimista vaativia kysymyksiä kuten "3, 4, 8, 11. Kerro toinen ja kolmas luku, vähennä tulosta neljäs luku ja jaa tämän jälkeen ensimmäisellä luvulla". Nämä menivät omasta mielestäni ihan hyvin. Seuraavaksi oli vuorossa P2b-testit eli "hulluustesti". Reilu 500 kysymystä mm. "Kuulen ääniä, vaikka olen yksin" ja "Isäni oli hyvä ihminen".

Tämän jälkeen porukka jaettiin kolmeen ryhmään, joita vetämässä aivan tavallisia varusmiehiä. Syynä kuulemma se, että nykyiset Valmiusjoukkojen varusmiehet ovat tällä hetkellä barettimarssilla. Omalla ryhmälläni ensin vuorossa englanninkoe. Kokeessa testattii prepositioita, sanojen merkityksen ymmärtämistä sekä viimeisenä kuuntelua, jossa oli tarkoitus täydentää teksti nauhalta tulleen puheen perusteella. Ylipäätään koe oli varsin helppo vaikkakin kuuntelussa kertoja äänsi jotkut kohdat hyvin kummallisesti.

Tämän jälkeen vuorossa kuntotestit, jotka alkoivat Cooperin testillä. Jokaiselle lappu paitaan kiinni ja samanaikaisesti vedettiin ympyrää Huovinrinteen hiekkakenttää. Itse olisin lievästi parempaa tulosta touvonut vaikka minimirajan ylitinkin melko helposti. Kuntotestit jatkuivat tämän jälkeen lihaskuntotesteillä, joihin kuuluivat vatsalihasliikkeet, punnerrukset, selkälihasliikkeet, vauhditon pituushyppy sekä leuanvedot. Omat tulokseni pääasiassa varusmiesten kuntotestien perusteella hyvää ja tyydyttävää. Kun nämä oli suoritettu siirryttiin testien oikeastaan viimeiseen vaiheeseen eli haastatteluun.

Haastattelussa 2 skapparia pommitti vuorotellen kysymyksillä valmareihin, varusmiespalvelukseen ja rauhanturvaamiseen liittyen. Kysyttiin mm. syitä Valmiusjoukkoihin hakemiseen ja olisiko valmis rauhanturvapalvelukseen lähtemään. Tämä meni omasta mielestäni ihan hyvin, enkä pahemmin tässä jäätynyt. Tämän jälkeen vielä vuorossa päivällinen, jonka jälkeen sai paikalta lähteä.

Kokonaisuutena päivä oli erittäin mukava. Nyt sitten enää jännätään tuloksia, joiden pitäisi tulla ensi kuun alussa. Toivottavasti sisään pääsen, mutta en silti sanoisi että tuo turha reissu olisi ollut vaikka en sisään pääsisikään. Sen verran mukava päivä tuo oli ja ainakin pääsi inttielämää maistamaan jo ennakkoon. Hyvillä mielin mene riippumatta siitä olenko Säkylään vai Niinisaloon menossa.

Siviili-TJ: 90