Kuten varmaan olette huomanneet, blogin päivittäminen on jäänyt aika vähälle viime aikoina. En kuitenkaan aio jäädä noin pahasti jälkeen vaan hyppään suoraan nykyvuoteen ja päivittelen loput tapahtumat tuonne kun ehdin. Uusimmista tapahtumista sen verran, että tämän viikon lopulla on tiedossa siirto nelospatteriin, joka majoittuu AUK:n tiloihin. Siellä olen P-kauden ajan, jonka jälkeen siirtyminen johonkin muuhun patteriin.

Keskiviikko 02.01.2008: Veksiin

Viikonloppuna 38.5 kuumetta, joten aamulla varuskuntasairaalaan vastaanotolle. Ottavat tulehdusarvot ja pistävät varmuuden vuoksi osastolle. Hoitaja sanoo, että saan vielä käydä yksikössä hakemassa vaikka kannettavan, jos niin haluan, joten häen yksiköstä muutamia tarvittavia tavaroita. Päivä menee siis veksissä levätessä, eikä ole nyt niin tylsää kun voi muutakin tehdä kuin tuijottaa kattoon ja nukkua.

Torstai 02.01.2008: Muutto alkaa

Päivä kuluu tavaroiden kasaamiseen. Jokaisella yksiköllä on jo omat ohjelmansa, joten pahemmin ei enää kurssin kanssa pyöritä. Ruokailut suoritetaan omaan aikaan ja pääsemmekin menemään syömään siihen aikaan kun itse tahdomme. Aliupseerikoulun tiloissakin on aika rauhallista, kun porukka pyörii oman yksikkönsä mukana. Loppupäivästä kaikki tavarat on viety alas tuliasemalinjan luokkaan ja kaikki alkaa olla valmista huomista muuttoa varten. Vielä viimeinen yö vietetään omassa tuvassa, mutta sitten alkaa aika tuon aliupseerikoulun tupamme kanssa olla aika kuitilla. Hienoja olivat nuo 4 kuukautta, jotka tuolla vietettiin. 10 tyyppiä oli alunperin. Yksi menehtyi jo ensimmäisenä viikonloppuna, yksi lähti AUK 1:n jälkeen reserviupseerikouluun Haminaan, yksi taas Lahteen huoltopalvelu-AUK:iin ja yhden palvelusta lyhennettiin kuuteen kuutauteen. Nyt meistä lopusta kuudesta minä sekä kaksi muuta jäämme nelospatteriin ja loput siirtyvät muualle.

Perjantai 04.01.2008: Nolla... joillakin

Aamu alkaa käytävästä kuuluvalla Alikersantti Kiilin TJ0-biisi ja porukka nousee hitaasti sängystään. Joku menee laittamaan valoja ja toteaa "Voi saatana! Kello on varttia yli viisi". Kotiutuvat apukouluttajamme ovat ottaneet varaslähdön aamuun ja käytävällä alkavat soida monet aiheeseen liittyvät kappaleet. Nylon Beat - Viimeinen, Teräsbetoni - Kotiinpalaaja, Maija Vilkkumaa - Totuutta ja tehtävää, Klamydia - Mä lähden himaan jne. Itse olen tänään päivystäjänä, joten menen eturuokailuun ja aloitan päivystämisen aamiaisen jälkeen nelospatterin ensimmäisenä päivystäjänä. Mitään virallista ohjelmaa ei ole, vaan pääasiassa odotellaan lupaa yksiköistä muuton aloittamiseen. Päivä siis menee aika rauhallisissa merkeissä, vaikka itse joudunkin aika paljon pyörimään ympäri rakennusta