Tänään olivat sitten ne kauan odotetu kutsunnat. Oman kunnan lisäksi samaan aikaan kuin koko naapurikunnan ja puolella toisen naapurinkunnan asevelvollisista. Raision seurakuntatalossa järjestetty tapahtuma alkoi siis 09:00, mutta itse olimme paikalla parin kaverin kanssa jo 8:30. Virallisestihhan paikalla piti olla 08:45, mutta yhdeksään asti jouduimme tapahtuman alkua odottelemaan. Kävelimme sisään marssimusiikin soidessa taustalla ja järjestyksessä etenimme istumaan. Itse jouduin aivan eturiviin. Alkuun yliluutnantti kertoi miten tästä tullaan etenemään, jonka jälkeen majuri esitteli meille tarkemmin mihin voimme hakea ja koska. Alkuun pelotteli, jo että II/07 palveluserässä on enää muutamia paikkoja jäljellä, joten alkoi jännittämään että pääsenkö tuonne ollenkaan. Majuri puhui jatkuvasti hyvin muodollisesti, mutta väliin kevensi tunnelmaa heittämällä väliin joitakin vitsejä. Näiden lisäksi Raision kunnanjohtaja ja seurakunnan edustaja pitivät lyhyen puheen.

Tämän jälkeen oli ruokailu jonka alkuun majuri tiedusteli vieressä istuneelta kaverilta, että kauanko tarvitsemme aikaa. Ennen kuin kaveri ehti vastata, majuri totesi: "Oikein. 5 minuuttia. Meillä on tässä miehessä aliupseerin ainesta". Ruokana mitäpä muutakaan kuin hernekeittoa. Jälkiruuaksi olisi ollut tarjolla pannukakkua, mutta jätimme sen kavereiden kanssa väliin. Tämän jälkeen alettiin sitten yksitellen tekemään päätöksiä ihmisten varusmiespalveluksesta. Muut katselivat sillävälin esittelyvideoita eri palveluspaikoista. Yllätyksekseni tässä edettiinkin kunnittain, eikä aakkosjärjestyksessä, joka tarkoitti sitä että itse olisin suurinpiirtein järjestyksessä keskellä. Ensin mentiin poliisin luo, joka tarkisti vain henkilöllisyyden ja kysyi oliko mahdollisesti mitään rikkeitä. Tämän jälkeen odoteltiin taas hetki, niin että päästiin kutsuntasihteerin luo, joka tarkisti tietojen oikeellisuuden. Kuten yliluutnantti asian mainitsi:"Tuon kutsuntasihteerin kanssa korjaatte kaikki virheet mitä te olettet kännispäissänne tehneet".Tämän jälkeen lääkärin luokse, josta tulikin aikaimoinen shokki. Kyseinen tyyppi oli pistämässä minua B-mieheksi sen takia että jalkani ovat eri pituiset. Syynä kai aiemman lääkärin tekemä mittausvirhe, jonka mukaan jalkojeni pituusero on 2 - 2,5 senttiä. Vuotta aikaisemmin eroksi oltiin mitattu 11 milliä. Eli joko jalkojeni pituusero kasvaa älytöntä tahtia tai sitten lääkäri oli tehnyt pahan mittausvirheen. Sain kuitenkin hänet vakuuttuneeksi A-miehen statuksestani, jonka aikaisempi lääkärikäynti oli varmistanut. Olenhan kuitenkin useita vuosia elänyt tuon kanssa ilman mitään ongelmia.

Sitten olisi vuorossa se pelottava finaali eli kutsuntalautakunnan eteen meneminen. Kunnan edustaja sekä molemmat upseerit olivat paikalla. Homma meni yllättävän nopeasti he vain lukivat lapuista, että mitä olin sinne laittanut ja kysyivät olenko vieläkin hakemassa samaan paikkaan, johon vastasin myönteisesti. Tähän majuri vain totesi "Kai meiltä niitä bussilippuja vielä sinullekkin riittää". Kun hän merkkasi näitä Niinisaloon menijöitä, niin huomasin siellä olleen vielä minun jälkeeni ainakin 10 paikkaa jäljellä eli taisivat hiukan turhaan pelotella. Tämän jälkeen vielä kutsuntasihteeriltä Valmiusjoukkojen hakulomake mukaan ja kotiin.

Olen tyytyväinen, että pääsin sinne mihin halusin. Jos Niinisaloon jään, niin siellä todennäköisesti tiedustelu/tulenjohtopatteriin haen. Ainoa huono puoli tässä on se, että Niinisalossa nuo aselajit ovat hyvinkin paljon tekniikkaan perustuneita. Tutkia ja erilaisia valvontajärjestelmiä käytetään aika paljon sen sijaan, että ryömittäisiin metsässä, joka itseäni lievästi harmittaa. Tosin AUK ja RUK paikkoja on tarjolla varsin paljon, joten kai sieltä haastetta löytyy jos nyt johtajakoulutukseen mukaan pääsen. Nyt ei kai ole mitään muuta sanottavaa ja lähiaikoina ei ole mitään mullistavaa varmasti tapahtumassa. Palaan asiaan viimeistään ensi vuoden alussa jolloin pitäisi hakemus Valmiusjoukkoihin lähettää.

Ajattelin myös uudistaa hiukan ulkoasua. Tämä uusi ei jää varmasti pitkäksikään aikaa, vaan vaihdan sen hieman tyylikkäämpään lähiaikoina. Myös muita lisäyksiä tulossa, joten stay tuned.