Tähän on siis tultu. Muutaman tunnin päästä lähden kohti Niinisalon varuskuntaa ja Tykistöprikaatia. Paikalla olen varmaan hieman kolmen jälkeen. Toivottavasti ei vielä tässä vaiheessa ole se kovin ruuhka alkanut ja kamat saan nopeasti.

Viime yö meni hiukan heikosti. Ilmeisesti lievän jännityksen takia uni oli kovin katkonaista ja taisin joku viitisen kertaa herätä keskellä yötä, joten hieman on väsynyt olo. No toisaalta, saapahan varmaan paremmin nukutuksi ensimmäisenä yönä varuskunnassa.

Kaikki alkaa siis pikkuhiljaa olemaan valmista lähtöä varten. Mukaan tuli otettua kaikki olennaiset, kuten myös joitakin luksustavaroita, mutta ei kai niillä niin väliä, kun kassissa tilaa kuitenkin on. Seuraavat tavarat mukana

-Palvelukseenastumismääräys,henkilöllisyystodistus, Kela-kortti, tilinumero
-Reseptit allergialääkkeestä, päätös kuntoisuusluokasta
-Ruotuväen Alokasopas, Tykistöprikaatin Alokasinfo, Varusmieheksi 2005-kirja
-About 50 euroa rahaa seteleinä ja noin 10 euroa kolikoina, Visa Electron
-T-paitaa, kahdet bokserit ja kolmet parit sukkia päälläolevien vaatteiden lisäksi
-Shampoo, pesuaine, deodorantti, hammastahna ja hammasharja
-Parranajokone, kynsileikkurit
-Lankaa ja neula, sakset
-Allergialääke, silmätippoja, buranaa, laastareita, hyttyskarkotetta, Voltarenia
-1 muovipussi ja 2 jätesäkkiä
-Pakastepusseja
-Kännykkä (Kamera, radio, MP3-soitin), laturi, kuulokkeet ja USB-kaapeli
-Rannekello
-2 täytelyijykynää, 2 kuulakärkikynää, vihko
-Pullo ED:iä ja pussi karkkia

Koko setti näyttää siis tältä:

small.jpg

Kaikki kamat tulevat tuohon vasemmalla olevaan mustaan kassiin. Saatan vielä käydä terveyskeskuksessa kysymässä, että saisiko sieltä tuon rokotuskortin vaikkakin se todennäköisesti melko turha tulee olemaan, kun uusimmatkin rokotukset 5 vuoden päästä. Leathermanin monitoimityökalun jätin vielä pois, kun ei ole varmuutta että saako sinne teräaseita alkuun tuoda. Otan sen sitten myöhemmin lomilla mukaan. Myös kutsunnoissa saatu Varusmieheksi-kirjanen jäi ottamatta, kun olen sen johonkin kadottanut. Pääasiassa tämän ottaisin kyllä sen takia, että voisi matkalla hiukan arvomerkkejä opiskella. Vuoden 2005-painos ajaa tämän asian hyvin.

Kerron seuraavassa kirjoituksessa, jonka ilmestymisajasta ei vielä ole tietoa, kuinka hyvin tuolla listalla ensimmäisillä viikoilla pärjäsi. Mitkä olivat turhia ja mitä olisi pitänyt vielä olla mukana. Kuten jo siis mainittu, seuraavan kirjoituksen ilmestymisestä minulla ei ole mitään hajua. Saattaa mennä kauankin ennenkuin päivittelen, mutta viimeistään 27. tätä kuuta palaan asiaan.

STJ: 0