Nyt siis taas edessä yksi lyhyt viikko. Ainoastaan 4 päivää maanantain HL:n takia. Tiedossa tällä viikolla mm. ampumataitotestin ampuminen, asemaanajoharjoitus 152 H55:lla ja AUK:n suunnistuskilpailut.

Tiistai 30.10: Tykkisulkeiset ja ATT

Tänään ovat ilmestyneet huomisen asemaanajoharjoituksen kokoonpanot. Itse tulen toimimaan sivujaoksen jaosjohtajana, jossa ei pahemmin tarvitse ainakaan sykkiä. Vastuuta tosin on jonkinverran kun pitää valvoa muiden tekemisiä ja vastaavaa. Aamulla aloitetaan laskijakoulutuksen 2. kokeella. Koe menee ihan hyvin. Sää on sateinen ja kalustona 152 H55, joten ei mitenkään mukavin koulutus. Ennen lounasta laitetaan vielä kalusto valmiiksi huomista varten ja jaosjohtajana minä pääasiassa valvon, kun muut pistävät tavaroita kasaan. Iltapäivällä siis siirrytään ampumaan ATT. Nyt onneksi päästään siirtymään ampumaradalle polkupyörillä, kun P-kaudella tämä tehtiin jalan. Taas vedetään sään armoilla ja lähes koko ajan sataa. ATT:ssa ei parempaa tulosta taaskaan tule, mutta en sitä kyllä odottanutkaan. Aika kamala iltapäivä kaikenkaikkiaan.

Keskiviikko 31.10: Asemaanajo jaosjohtajana

Aamulla siirrytään siis pari kilometriä varuskunnasta sijaitsevalle laukkaradalle, jossa on aikaisemminkin noita asemaanajoja vedetty. Itse siis jaosjohtajana pääasiassa valvon toimintaa ja koitan saada jotenkin jaoksen toimintaa nopeutettua. Enpä tiedä kuinka hyvin se onnistuu, kun ei keinoina ole oikeastaan kuin hoputtaminen ja porukan siirtäminen jäljessä olevalle tykille. Sikäli ihan mukavaa hommaa, että ei pahemmin tarvitse sykkiä. Tuliasema-AU:n kanssa odottelemme jaoslaatikolla ja kenttäpuhelimella annan ohjeita tykeille. Asemaanajoon lähdettäessäkin pääsen istumaan Masin ohjaamoon lavan sijasta. Kaikenkaikkiaan aika rento päivä ainakin omalta osaltani.

Torstai 01.11: AUK:n suunnistuskisat

Teoriaa koulutuskortin laadinnasta sekä saimme myös aiheet oman koulutuskortin laadintaa varten. Omalle ryhmälle osui aiheeksi siirtymiset askelin ja koulutuskortti olisi tarkoitus saada valmiiksi ensi viikon tiistaihin mennessä. Saa nähdä miten tämä tulee onnistumaan. Ennen lounasta vielä haravoidaan hieman piha-alueita. Lounaan jälkeen lyhyt teoria liikuntakoulutuksen järjestämisestä. Suunnistuskilpailua varten siirrytään taas hieman varuskunnan ulkopuolelle. Lähdöt tapahtuvat 30 sekunnin välein tasoryhmittäin ja kolmas ryhmä lähtee viimeisenä, joten odottelua on tiedossa. Kilpailussa kovin moni pääasiassa peesaa edellämenevien perässä, jolloin ei mitään isoja eroja pääse syntymään. Itse koitan mahdollisimman paljon katsoa reitit itse ja tästä onkin hyötyä, kun eräällä rastilla porukka juoksee jonossa suoraan rastin ohi. Ensimmäisenä menneen tehdessä pienen suunnistusvirheen. Itse löysin rastin heti ja tämän ansiosta pääsin noin kymmenestä kilpailijasta ohi. Maalissa olin erittäin tyytyväinen omaan tulokseeni. Kaikki suurinpiirtein samaan aikaan maaliin tulleet olivat lähteneet minua ennen. Tuloksia voidaan odotella ensi viikolla.

Perjantai 02.11: Sulkeisten kouluttajakoulutusta ja koulutushaarakokeen rasteja

Tänään aletaan ensimmäisen kerran harjoittelemaan sulkeisten kouluttajakoulutusta. Harjoittelemme siis kouluttamaan sulkeisissa käytettyjä komentoja. Eipä tämä muuten hassumpaa ole, mutta outoa miten kaikki täytyy kouluttaa sitä samaa kaavaa noudattaen. Pahemmin ei siis improvisoimaan pääse. Tänään myös jatketaan koulutushaarakokeen rastien harjoittelua sekä vielä ennen normaaleja lomatarkastuksia koulutuskortin laadistaan liikuntakoulutukseen.