Tällä viikolla siis edessä AUK:n asemaanajoleiri, jonka oli tarkoitus olla 3 päivän ja 2 yön pituinen, mutta onkin kaventunut vain yhden yön pituiseksi. Torstaina saamme myös tietää, että ketkä siirtyvät ensi viikolla Reserviupseerikouluun ja erikoisaliupseerikursseille. Tämän lisäksi on opintomenestyksen mukaan heikommalle puolelle tiedossa kiinniolo sekä hylättyjä arvosanoja kokeista saaneille uusinta lauantaina eli pääsevät vasta uusintojen jälkeen lomille. Itse olen myös anomassa matka-ajan pidennystä eli MAP:ia perjantaille, koska kummitätini täyttää pyöreitä vuosia ja ehtiäkseni näille syntymäpäiville minun pitäisi ehtiä kello 15:15 Kankaanpäästä Turkuun menevään linja-autoon. Epäilen, että anomus menee läpi, koska perjantain iltapäivälle ei oikeastaan mitään koulutusta ole.

Maanantai 08.10: Sulkeisten käytännön koe

Aamulla suoritetaan viimeinen AUK 1:n kokeista eli sulkeisten käytännön koe. Porukka jaetaan noin 10 hengen ryhmiin ja vuorotellen pidetään sulkeiset tietystä aiheesta. Omalle kohdalleni osuu aseotteista eteen vie sekä olalle vie. Omasta mielestäni tämä menee erittäin hyvin ja veikkaankin, että hyvät pisteet on tulossa. Iltapäivällä on vuorossa infoa johtajakoulutuksesta ja johtajakansion täytöstä sekä kalustohuoltoa tulevaa leiriä varten.

Tiistai 09.10: Asemaanajoleiri alkaa

Aamulla siirrytään leirille parin kilometrin päästä varuskunnasta. Kuulun neljänteen tykkiryhmään ammusmiehenä. Asemaanajo vedetään muutamia kertoja ja homma ei kovinkaan inhottavaa ole vaikka juoksemaan sekä muuten sykkimään kyllä joutuukin aika paljon. Saan tietää linjamme päälliköltä, että tulen pääsemään lomille ensi viikonloppuna ja vaikuttaa ilmeisesti myös optimistiselta perjantaille anomaani matka-ajan pidennystä kohtaan toteamalla "Miksi ei", kun kysyn että kuinka todennäköistä tälläisen onnistuminen olisi. Palaamme päivälliselle varuskuntaan ja tämän yön nukumme kasarmilla. Itse joudun myös yöllä kalustovartioon kello 01:00-02:00. Ei varmaan niitä parhaita aikoja, kun jotkut pääsevät vetämään oman vuoronsa esimerkiksi iltavahvarin aikana, mutta eipä minulle noita vartioita pahemmin ole tullutkaan. Itsellä vasta ensimmäinen kerta kun jotkut ovat siellä olleet jo kolme kertaa. Saamme myös tietää, että huomisessa harjoituksessa tehtävät muuttuvat. Itse siirryn komentojaokseen viestimieheksi, jonka ei pitäisi olla mikään paha homma.

09102007316.jpg

Tykkiryhmät valmiina lähtöön vanhan Muonituskeskuksen edestä. Tykkinä 122 H63, autona Sisu SA-150 eli Masi ja lavalla Satakunnan Tykistörykmentin nohevia aliupseerioppilaita.


Keskiviikko 10.10: Leiri jatkuu viestimiehenä


Aamiainen siis MuKessa ja sen jälkeen takaisin leirille harjoittelemaan asemaanajoa. Toimimme aamupäivästä vielä aikaisemmissa ryhmissä, mutta illalla siirryn viestimiehiksi. Vedämme siis parikaapelia muutaman muun tyypin kanssa patterin komentopaikalta sivujaoksen ja perusjaoksen komentopaikoille sekä kun muut lähtevät taas ajoon, niin puramme yhteydet. Tätä sitten toistetaan aika monta kertaa ja se alkaakin puuduttaa. Sitten vielä kun hommaa vedetään pitkälle yöhön asti, niin ottaahan se hieman päähän. Kompuroimme pimeässä metsässä taskulamppujen kanssa komentopaikalta toiselle. Puoli kahden aikoihin saa komentojaos lopettaa hommansa samalla kun muut vielä laittavat tykkejä valmiiksi. Itse joudun ensin kipinävuoroon johtajien korotettuun puolijoukkuetelttaan ja sitten heti perään omaan telttaamme, mutta eipähän tarvinnut sen jälkeen enää olla kipinässä. Nukkumaan pääsen hieman ennen kolmea samalla kun viimeisetkin tykkiryhmien jäsenet palailevat tykeiltä. Ongelmia oli repun kanssa, joka jostakin syystä oli kuorma-autoista viety eri tykkiryhmän telttaan. Se kuitenkin onneksi löytyi nopeasti.

10102007319.jpg

Oma tykkimme ampumakunnossa. Aamulla vielä mukana tätäkin laittamassa ampuma- ja kytkemiskuntoon


Torstai 11.10: Leiri loppuu ja RUK valinnat ilmestyvät


Komentojaoksen aamu on hieman rauhallisempi kuin muilla, kun muut lähtevät heti aamusta kiireellä vetämään tykkejä kuljetuskuntoon. Vasta tänään saamme ilmeisesti yhteydet toimimaan täydellisesti, kun ennen niissä ilmeisesti jotakin häikkää oli. Vedämme kaapeleita muutamia kertoja Ruokailujen kannalta komentojaoksessa kannattaa ainakin olla. Joudumme järjestelemään ruoanjakolinjastot ja jakamaan lounaan, mutta sen jälkeen saimme santsata ensimmäisinä mitä halusimme. Tuli lipastettua aika kasa pannukakkua. Kun lounasta oli saatu noin vartti syötyä tuli kuitenkin taas ajoon-käsky, jolloin ruokailu katkesi vähän kesken. Tämän jälkeen oli kuitenkin paluu varuskuntaan, joten ei pahemmin harmittanut. Iltapäivällä saadaan myös tietää RUK:uun ja erikois-AUK:ihin lähtijät. Itse en näihin joukkoihin kuulunut, joka oli kyllä melkoinen helpotus. En tiedä olisinko sinne tosissani halunnut, mutta oli pakko ainakin yrittää ettei voi myöhemmin harmitella, kun ei edes yrittänyt. Jos kiinnostusta riittää, niin voi sitä tietysti myöhemmin hakea jälki-RUK:uun. Ilmoitustaululle on myös ilmestynyt lappu, josta ilmenee että olen saanut sen matka-ajan pidennyksen ja pääsen huomenna lähtemään jo 14:00

Perjantai 12.10: Aamu-uinti ja aikaisin lomille

Aamulla tiedossa vähän erikoinen aamuliikunta. Tiedossa siis aliupseerikoulun joka kurssille järjestetty aamu-uinti läheisessä Valkiajärvessä. Sää suosi meitä aamulla ja tietysti juuri tälle päivälle olivat vuoden ensimmäiset lumisateet, jotka myös jäivät maahan. Varuskuntasairaalaan lähteminen tämän välttämiseksi ei oikein kannattanut, koska luutnanttimme ilmoitti tuoneensa anopiltaan 2 mekkoa, jotka päällä saisi varuskuntasairaalaan lähteä. Aamulla siis siirryimme neliriviin rantaan ja sieltä rivi kerrallaan laiturilta veteen ja uimalla rantaan, josta sai siirtyä suihkuun. Vesi oli todellakin aika hyytävää ja ilma ulkona oli todellakin aika kylmä. Ihan hieno kokemus kuitenkin, ainakin näin jälkeenpäin ajateltuna. Aamupäivällä ohjelmassa pääasiassa johtamistaidon oppitunteja. Pyykinvaihdon jälkeen yksikköön, johon ei ole vieläkään ilmestynyt lomalappuani. Se pitäisi antaa päivystäjälle kun lähtee lomille muusta yksiköstä erillään. Ilmoitustaululla kuitenkin tuosta lomastani mainitaan, joten päivystäjä päästi minut lähtemään. Yksiköstä Sotkuun ostamaan matkaevästä ja sieltä taksilla Kankaanpäähän, josta bussi lähti 15:15 kohti Turkua.